Türk Vatandaşlığı
Vatandaşlık İşlemleri
Ülkemizde belli bir süre ikamet ettikten sonra belirli şartları sağlayan yabancılar vatandaşlık başvurusu yapma hakkı kazanırlar.
Başvuru yapma hakkı kazanıldıktan sonra hiçbir şeyin şansa bırakılmaması ve detayların ustaca ve uzman gözü ile hesaplanması gerekir.
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’na göre vatandaşlığa alınmak isteyen yabancılar, aşağıda belirtilen niteliklerin hepsine haiz iseler Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığına alınabilirler. Ancak bu şartları tamamen taşımış olmak vatandaşlığa alınmak için başvuran kişiye kesin bir hak bahşetmez.
Devletin egemenlik hakkını ilgilendirdiğinden alınıp alınmaması Bakanlar Kurulu’nun takdirine bağlıdır.
- Reşit olmak.
- Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye’de (5) beş yıl ikamet etmiş olmak. Bundan kasıt, beş yıl içinde toplam 6 aydan fazla Türkiye dışında bulunmamaktır.
- Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini, taşınmaz mal edinmek, evlenme, ticaret ve iş merkezini başka memleketten Türkiye’ye nakletmek, sermaye yatırımı yapmak gibi davranışlarla belgelemek.
- İyi ahlak sahibi olmak.
- Sağlıklı olmak.
- Türkçeyi en az meramını anlatacak kadar konuşabilmek ve söyleneni anlamak.
- İyi bir gelire veya mesleğe sahip olmak.
Vatandaşlığa alınmada aranan nitelikler yukarıda maddeler halinde belirtilmiştir. Eğer bu şartları taşıyorsanız, ayrıntılar için bizimle iletişime geçip vatandaşlık işlemlerinizi riske atmadan, hatasız bir şekilde halledebilirsiniz.
Public Vize Danışmanlık Merkezinden Randevu için
. Tel: 0 532 461 30 38 info@publicdanismanlik.com